štvrtok 31. mája 2012

Restované kuracie prsia s chilli a mladým pórom na zelenom šaláte

Kuracie prsia sú hlavným zdrojom bielkovín, najmä ak ste sa rozhodli nabrať trochu svalovej hmoty. Preto som sa v priebehu mojej prípravy na Majstrovstvá Slovenska vo fitness dosť často venovala vymýšľaniu nových kombinácii rýchlo pripravovaných kuracích pŕs so zeleninou. Tento recept mi chutil naoaj výnimočne. Teplý obed so studenou šalátovou prílohou. Ideálne, rýchle a jednoduché.

Restované kuracie prsia s chilli a mladým pórom na zelenom šaláte




Potrebujeme:
2 nakrájané kuracie prsia, polovica mladého póru, 1 chilli paprička, soľ, čierne korenie, zmes grilovacieho korenia s cesnakom (ja kupujem koreniny bez glutamánu a bez soli), zmes zelených listov (rukola, polníček, baby špenát, ...), cherry paradajky, čierne olivy, olivový olej, feta syr na posypanie

Postup:
Nakrájané kuracie prsia si ochutíme koreninami a soľou a na troške oleja hodíme na rozpálenú panvicu. Keď sa mäso zatiahne pridáme chilli papričku a pór. Orestujeme do zlatista. Pripravíme si tanier so zeleninovým šalátom. Ja šalát robím priamo na tanier, načo špiniť misu a podobne. Uložte zelené listy, pridajte paradajky, nahádžte pár olív a na zeleninový základ naložte teplé mäsko. Na vrch ešte rukami rozmrvte syr feta a je to. Fantastický a zdravý obed za 10 minút... .)

6 komentárov:

  1. fíha ! vyskúšam bez chilli (deti :-) )

    OdpovedaťOdstrániť
  2. může být něco dokonalejšího? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nemůže!! :)
      už podruhé jsem k temhle fotečkám zavítala, vypadá to fakt úžasně
      miluju tyhle kombinace

      Odstrániť
  3. Kamča dakujem :)) mam este par podobnych v zalohe.. uz coskoro doplnim nove recepty :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá to supr, dneska večer jsem měla něco podobného, ale vsadim se, že tohle bude asi lepší.. Někdy vyzkoušim, pěknej blog! :)

    http://danielapisingerova.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť