pondelok, 10. septembra 2012

Ázijské varené hovädzie mäso

"Ázijské varené hovädzie mäso"

Moja športová príprava na súťaž vrcholí. Dieta v plnom prúde a tak mi neostáva len vymýšľat kombinácie chutí, ktoré v rámci diety môžem jesť, budú chutné, výživné a s radosťou ich zje aj môj manžel. Dnes som také jedlo vymyslela a som na neho patrične hrdá... Bolo naozaj úžasné a myslím že chutiť bude väčšine stravníkov, ktorí obľubujú ázijské chute.

Vprvom rade si uvaríme mäso a následne ho použijeme hotové do woku spolu s ostatnými ingredienciami. Tento postup aplikujem teraz na rôzne jedlá. Varené mäso je veľmi diétne, dobre stráviteľné a ponecháva si svoj vysoký obsah bielkovín.


Varené hovädzie mäso:
Potrebujeme:
250 g hovädzieho krku/alebo iné hovädzie mäso vhodné na varenie, 2 stredne veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 5 bobuľiek čierneho korenia, 2 bobuľky nového korenia, 1 bobkový list, 4 bobuľky zeleného korenia a 2 bobuľky červeného korenia, 2 PL soli, veľký tlakový hrniec a vodu

Postup:
Mäso si umyjeme pod vodou, vložíme do hrnca, pridáme všetky vymenované ingrediencie a zalejeme vodou. Tlakový hrniec zakryjeme, privedieme do varu a necháme pod tlakom varit 15 minút. Mäsko máme pripravené.

"Ázijské varené hovädzie mäso"

Potrebujeme:
uvarené hovädzie mäso, 1/2 bielej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3-4 cm klasickej čerstvej chilli papričky, 2 cm čerstvého zázvoru, 1 hrnček klíčkov mungo, 1/2 hrnčeka mrazeného hrášku, 1 hrnček čerstvej bielej kapusty, 8 ks čerstvých shitake hríbov, 1 PL ryžového oleja, 2 PL bio sójovej omáčky, 1 PL fish sauce, 1 PL mushroom sauce, 1/2 ČL mletého koriandra, 1/2 ČL mletého zázvoru, 1/2 ČL soli, na ozdobu a dochutenie hotového jedla čerstvý koriander


Postup:
Do woku si dáme ryžový olej a rozpálime wok. Pridáme zmes cibule, cesnaku, chilli a zázvoru, osmáhneme aby sa uvoľnila chuť a vôňa, pridáme zmes zeleniny (kapusta, hrášok, klíčky, shitake hríby). Orestujeme 2-3 minútky a pridáme omáčky a koreniny. Restujeme ešte ďaľších pár minút, kým kapusta trochu nezmäkne. Neduste toto jedlo pod pokrievkou a ani ho dlho nerestujte, je chutné ak zeleninka ostane mierne chrumkavá. Na konci pridajte uvarené hovädzie natrhané rukou na drobné kúsky, prehrejte, premiešajte a podávajte. Dozdobte čerstvým koriandrom a podávajte s basmati ryžou.

Stále je veľa ľudí, ktorí si pod pojmom zdravá/dietna strava predstavuju niečo odporné a nejedlé. Verím že tento recept napraví mienku o fitness dietach :) Dobrú chuť...






5 komentárov:

  1. milujem ázijskú kuchyňu, ale veľmi ju nerobievam, bohužiaľ, ostatní členovia domácnosti mi ju nechcú papať, ale aj tak sa občas vzopriem, a pripravím si niečo podobné - vyzerá to skvele :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to vypadááá božsky :)
    moc se mi líbí design tvého blogu!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. teda, prolétla jsem skoro celý blog. Fakt super recepty, co nejdříve musím něco zkusit!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý deň,


    Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku http://www.hladatrecepty.sk/ kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 85 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
    Hladatrecepty.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.

    V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

    S pozdravom,
    info@hladatrecepty.sk

    OdpovedaťOdstrániť