štvrtok 27. januára 2011

Odchod na hory!

Hlásime odchod na hory a to sa nezaobíde bez tradičnej horskej výbavy :)



Uvidíme aké ďaľšie kulinárske zážitky si zo Slovenských hôr prinesieme. Myslím že núdza o párky, klobásky a kapustové polievky nebude... ale tak uvidíme či tradičná Slovenská kuchyňa niečím prekvapí!

Príjemný víkend :)

streda 26. januára 2011

Dnešná večera je v duchu čo chladnička dala... :) Dala polievkovú zeleninu a špajza darovala aj mnou veľmi obľúbené písmenká do polievky...



Fotky sú zatiaľ také, no ako to povedať začiatočnícke... lepšie mi ide fotenie zvieratiek, ale tak aspoň bude snáď časom vidieť nejaký progress.

"Detská" polievočka:
Nakrájanú polievkovú zeleninu (mrkva, celer, petržlen, stopkový celer) orestujem na troške masla s cibuľkou a cesnakom... zalejem vývarom, soľ, korenie... 6-7 min varím. Potom pripravím jemnú červenú zásmažku (maslo, múka, červená paprika) a vlejem do polievky. Pridám hrášok (konzerva/mrazený).. podľa toho ktorý použijem ešte dovarím pár minút.

Navrch už len hrsť petržlenovej vňate a je to...

K tomu len uvariť písmenká, ale najradšej to máme s domácimi haluškami... :)

utorok 25. januára 2011

Dnes bolo veselo :) dnes mi totiž v kuchyni asistovali až traja pomocníci. Verná svojej silnej závislosti na jedle však nakoniec zostala len Babe...




Menu na dnes bolo simple:

  • Pečené zemiačky - mladé zemiačky rozkrájať na 1/4 tinky, v miske zmiešat dve lyžičky oliváku, červenú papriku, hrubozrnnú soľ, čierne korenie a trocha rozmarínu a potom premiešať so zemiakmi a vysypať na plech (ja to pečiem na papieri na pečenie, nech eliminujem bordel) 35 minút na 180 stupňov a MŇAM :)
  • Dressing s pracovným názvom GRÉCKY, lebo je v ňom FETA syr - jednu kyslú smotanu, 2 lyžičky majonézy, FETA syr cca 100 g, citrónová šťava, kvapka worcestru, kvapka balzamického octu, osladila som ďatľovým syrupom, sušená petržlenová vňať a oregano (určite môže byť aj čerstvé) a soľ a korenie na dochutenie. Všetko som hodila do mixéru a asi 2 minútky robila rachot...
Zeleninový šalát by to určite nepokazil :)

Fotky mojich potravinových kreácií musím najprv dôkladne natrénovať aby vyzerali šmakózne, takže ešte prosím strpenie...

pondelok 24. januára 2011

Welcome to the kitchenZOO :)

Názov blogu by mal mať výpovednú hodnotu... koniec koncov ako všetko do čoho sa človek pustí. Moje dlhé uvažovanie o čom, o kom, kde a kedy založiť blog som skrátila na 5 minútový brainstorming.

Netrebalo dlho špekulovať, stačilo si predstaviť ako to u nás doma vačšinou vyzerá. Ja varím v kuchyni a podo mnou ležia moji dvaja asistenti Badoo a Babe :) A blog je na svete... 

Rozhodla som sa svoje dve obsesie varenie a psov predstaviť na mojom čerstvom, chrumkavom blogu...

Teším sa!