štvrtok 31. mája 2012

Steak z teľacej sviečkovice s miešaným šalátom

Steaky sú moja obľúbená potrava. No darmo som carnivore, priznávam sa bez mučenia. Mäso môžem a kľudne aj krvavé. Pre niekoho nepredstaviteľné pre mňa delikátne...

Teľačia sviečkovica je bledá a preto sa žiadne krvi prelievanie v tomto príspevku diať nebude. Toto mäso je najlepšie, keď ho spravíte rýchlo a pri vyššej teplote Je to naozaj jednoduchý minútkový recept.

Steak z teľacej sviečkovice s miešaným šalátom


Potrebujeme:
2 steaky z teľačej sviečkovice, hrubozrnná soľ, čerstvé mleté čierne korenie, rôzne druhy zelených listov (poľníček, rukola, ľadový šalát, rímsky šalát, ..), paradajky, červená repa, mrkva, cibuľa (červená/biela), olivový olej, balzamický ocot

Postup:
Šalátové listy dáme do veľkej misy, pridáme nakrájané paradajky, cibuľu, na tenké pásiky nakrájanú mrkvu a červenú repu (čerstvú), tá pridá šťavu a farbu a výbonrú chuť. Pokvapkáme olivovým olejom a balzamickým octom. Môžete podľa chuti ešte posoliť a pokoreniť. Steaky si umyjeme, osušíme, posolíme hrubozrnnou soľou a čersvým mletým korením. Panvicu zohrejeme a pridáme pár kvapiek oleja. Mäso opečieme z oboch strán len 3-4 minútky, aby povrch pekne  zhnedol, ale stred zostal šťavnatý. Teľaciu sviečkovicu naozaj neprepekajte, je chutnejšia medium.


2 komentáre: