štvrtok 31. mája 2012

Steak z tuniaka s parenou zeleninou a bylinkovým maslom

Morské ryby by mali byť súčasťou každej kuchyne, sú dôležitým zdrojom omega 3 mastných kyselín, ktoré pôsobia priaznivo na vaše zdravie. Ja ryby zásadne nakupujem čerstvé. Naozaj, kto mal doteraz rybu len z mrazenej krabičky nevie o čo prichádza. Ryby sa oplatí nakupovať na Miletičke priamo v Rybe, alebo v Metre, kde majú nielen veľký výber, ale aj veľký odbyt a ryby sú tam naozaj vždy
čerstvé.


Tu je recept na niečo extra zdravé s minimom tuku a veľkým podielom vitamínov.

Steak z tuniaka s parenou zeleninou a bylinkovým maslom




Potrebujeme:
2 steaky z tuniaka (len čerstvý tuniak), 4 hlavičky brokolice, 2 hlavičky karfiolu, mladé zelené fazuľové lusky, malá červená chilli paprička, 1 strúčik cesnaku, väčšia hrudka masla, soľ, čerstvé mleté korenie, zmes čerstvých byliniek (petržlen, pažítka, koriander, bazalka, oregano, ...)

Postup:
do parného hrnca si dáme spariť brokolicu, karfiol a lusky. Zeleninu vždy naparujte len niekoľko minút. Výsledkom by mala byť mierne chrumkavá zelenina, ktorá má pôvodnú farbu. Hlavne na brokolici vidno, kedy ste to prešvihli a ostala akási šedivá a nie žiarivo zelená. V malej panvičke si dajte roztopiť maslo, pridajte aj kvapku olivového oleja aby sa maslo nepripálilo a pridajte nakrájanú chilli papričku, roztlačený cesnak a kratučko orestujte. Stiahnite z ohňa a pridajte bylinky a posoľte. Bylinkové maslo máte pripravený, medzičasom aj zeleninu. Steak z tuniaka len mierne posoľte a pokoreňte čerstvo namletým čiernym korením. Na kvapke olivového oleja opečte tuniaka z oboch strán. Stačí naozaj 2-3 minútky z každej strany. Servírujte na tanier so zeleninou a prelejte bylinkovým maslom.

Je to zdravé, ale veľmi chutné. Tak sa toho nebojte .)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára