sobota 4. augusta 2012

Hovädzie Kung Pao s celozrnnou ryžou

Premýšľate niekedy nad tým kedy stihnete realizovať všetky svoje nápady a kedy sa budete venovať všetkým činnostiam čo vás bavia? Ja často... Ach keby mal deň aspoň o 4 hodinky viac :) Moje odmlky sú spôsobené časovým vyťažením, ale poctivo fotím, zbieram recepty a pokúsim sa už vás viac nezanedbávať. Fanúšikov pribúda a ja som vďačná za každého kto i len nakukne na môj blog. Ďakujem a verím že odmenou vám budú nové fajnové recepty z mojej hlavy plnej nápadov...

Hovädzie Kung Pao s celozrnnou ryžou

Potrebujeme:
300 g hovädzej roštenky, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 hrsť bambusových výhonkov, 1/2 hrnčeka solených arašidov
Marináda: 1ČL avokádového oleja, 1 ČL sezamového oleja (najlepšie z praženého sezamu), 1 PL extra dark sojovej omáčky, 2 ČL rybacej omáčky,  1 ČL ryžového octa, 1ČL mletého zázvoru, 1 ČL mletého koriandru, 1/4 ČL bieleho korenia, 1/4 ČL čierneho mletého korenia, 1/4 ČL soli, 1/2 ČL chilli prášku


Postup:
Milujem jedlá z woku, lebo sú rýchle a jednoduché. Jediné zložité na tomto recepte je pripraviť ingrediencie. Väčsinu ingrediencí dostane v Bio shopoch, prípadne aj TESCO má zásoby ázijských potravín. Odporúčam pokiaľ máte radi jedlá z woku mať v základnej výbave rôzne oleje (arašidový, sezamový, avokádový a kvalitnú sojovku a tiež Fish sauce, alebo rybaciu omáčku, ktorá slúži ako náhrada soli. Tak späť k postupu. Mäso nakrájame na tenké rezance, zlejeme bambusové výhonky, a pokrájame na kolieska jarnú cibuľku. Ingrediencie na marinádu zmiešame a pridáme do nej mäso. Wok si rozpálime na prudkom ohni a dáme doň zopár kvapiek rastlinného oleja. Mäso musí ísť do maximálne rozpáleného woku aby sa rýchlo zatiahlo. Mäso orestujeme veľmi rýchlo tak 5-7 minút a pridáme bambusové výhonky. Ďalej opekáme na prudkom ohni ešte 2-3 minútky a opatrne prehadzujeme. Medzičasom si na druhej panvičke opečieme na sucho arašidy. Pridáme do mäsa jarnú cibuľku a arašidy a už len zopar krát premiešame. Krásne chutné, zdravé a easy :) také jedlá milujú všetci. Ako prílohu odporúčam celozrnnú ryžu (Uncle Ben`s), varí sa len 10 minút a má jemne orieškovú príchuť. 




2 komentáre:

  1. Krásné fotky, kung pao už jsem neměla ani nepamatuji takže se mí díky tobě sbíhají sliny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jani :D tak to mam radost... :) dufam ze vyskusas, fakt jednoduche a velmi chutne jedlo...

    OdpovedaťOdstrániť