utorok 12. apríla 2011

Lasagne Caprese

Kto poctivo sleduje kitchenZOO, už pozná moje obľúbené špenátové lasagne. Tak som sa dnes rozhodla tento recept obmeniť, pritom ale zachovať jeho rýchlosť a jednoduchosť. Výsledkom je spojenie lasagnových plátov s tradičnou kombináciou mozzarelly a šťavnatých zrelých paradajok ochutené čerstvou bazalkou.


"Lasagne Caprese"

17 plátov lasagní, 5-6 stredne veľkých zrelých paradajok, 3 mozzarelly, 4 strúčiky cesnaku, 150 g tvrdého syra gouda, 1 bambino, 2 dcl mlieka, 2 lyž. múky, soľ, čerstvé mleté korenie, čerstvá bazalka, sušené oregano, maslo, pár kvapiek olivového oleja

Do veľkého hrnca si dáme zovrieť vodu a predvaríme si lasagne. Postup ako to správne urobiť aby sa vám lasagne nezlepili nájdete tu http://kitchenzoo.blogspot.com/search/label/cestoviny. Medzitým si spravíme svetlý bešamel. Rozpustíme si asi 3 lyžice masla, pridáme 2 lyžice hladkej múky, speníme a prilejeme studené mlieko. Dôkladne miešame aby sa nespravili hrudky. Keď bešamel zhustne pridáme bambino, cesnak, okoreníme a pridáme oregano. Omáčku máme hotovú. Mozzarellu a paradajky nakrájame na tenké plátky. Pripravíme si misu na zapekanie potrieme ju olejom a začneme vrstviť. 4 kusy lasagnových plátov osušíme, uložíme do misy a polejeme 3-4 lyžicami omáčky, ukladáme vrstvu mozzarelly a paradajok, posolíme, pokoreníme čerstvým mletým korením a pridáme lístky bazalky. Vrstvu ukončíme opäť 3-4 lyžicami omáčky. Pokračujeme a takto pripravíme ešte dve rovnaké vrstvy. Vrstvenie ukočíme 5 kusmi lasagnových plátov aby okraje pekne pretŕčali. Chrumkavý okraj je najlepší :) A na záver posypeme nastrúhaným tvrdým syrom, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme oreganom. Šupneme to do trúby na 200°na takých 25 minút, alebo až kým povrch pekne zhnedne a je to. Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára