pondelok, 4. apríla 2011

Panenka na masle s bylinkovou grilovanou zeleninou

Teším sa už na prvé grilovačky, opekačky a všetky tie outdoor aktivity spojené s letom... Neviem sa dočkať! Zvolila som preto jednoduchý recept, ktorý si viete spraviť aj vonku na grile. Darmo rúra s grilovacím programom nikdy nenahradí vôňu dreveného uhlia.

"Panenka na masle s bylinkovou grilovanou zeleninou"

1 ks bravčovej panenky, maslo, med, 1 menší baklažán, 1 cukina, 6-8 šampiňónov, 6-8 cherry paradajok, citrónová šťava, olivový olej, čierne korenie, soľ, bio sojová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, malá červená chilli paprička, čerstvá bazalka, koriander a petržlenová vňať

Panenku si nakrájame na malé steaky, osolíme, okoreníme, jednu stranu potrieme medom, necháme odležať. Pripravíme si marinádu na zeleninu a to tak, že vo väčšej miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, lyžičku sojovej omáčky, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú chilli papričku, soľ, korenie a čerstvé bylinky. Do marinády pridáme nakrájaný baklažán, cukinu a celé šampiňóny. Premiešame tak, aby sa marináda dostala na každý kúsok. Rozprestrieme na pekáč na papier na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na grilovací program na 20 minút. Medzitým si zohrejeme na panvici maslo a pridáme kvapku oleja, aby sa maslo hneď neprihorelo. Na panvici sprudka opečieme panenku, len veľmi rýchlo aby nestvrdla. Podávame s grilovanou zeleninou a čerstvou bagetkou.






3 komentáre:

  1. úplne úžasný blog a nádherné recepty s fotkami na zjedenie :) doteraz som hľadala inšpiráciu len na varecha.sk, ale tak sa mi zdá, že blogy majú komornejšiu, nezameniteľnú atmosféru :) krásne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veronika dakujem velmi pekne, tesim sa ze sa ti paci blog a ze chutia recepty :):) budem sa snazit to tu vylepsovat a naplnat zaujimavym obsahom...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mmm, grilovana zeleninka. toto by som si teraz dala! :)

    OdpovedaťOdstrániť