streda 27. apríla 2011

Losos v parmezánovom župane na špenátovom vankúši

Pred pár dňami som si dala po dlhšej dobe výlet do Metra. Vybrala som si ideálny deň, sobota medzi veľkonočnými sviatkami. Nebolo tam takmer ani nohy. Ideálne na dôkladné študovanie rôznych produktov... Predpokladám, ale že takýto deň keď budú v Metre plné regále a prázdne pokladne sa tak skoro nezopakuje. Každopádne odišla som s plným košíkom dobrotiek. Nedolala som okrem iného ani čerstvému lososu, špenátu a najmä kilovému parmezánu :)

Takže večera na sobotný medzisviatkový večer bola tým pádom jasná.

"Losos v parmezánovom župane na špenátovom vankúši"


2 porcie lososa, 200 g mrazených špenátových listov, 100 g strúhaného parmezánu, soľ, čertstvo mleté čierne korenie, citrónová šťava, 3 strúčiky cesnaku, sušená/čerstvá bazalka

Na úvod si dáme do malého hrnca trošku olivového oleja a uložíme tam porcie mrazených špenátových listov, na slabom ohni postupne rozmrazíme. Ochutíme soľou, korením, bazalkou, a cesnakom. Losos si jemne osolíme a okoreníme čiernym korením. Zásadne používam čerstvé mleté korenie alebo čerstvo drvené v mažiary, ten prach mŕtvej babičky čo kúpite ako hotové MČK to je hnus :) Losos potom pokvapkám citrónom a dám na panvicu opekať na olivovom oleji. Naozaj tomu nič viac netreba. Do zapekacej misy uložím najprv špenát a na neho položím porcie lososa. Všetko bohate zasypem parmezánom. navrch plátky masla a posypem sušenou bazalkou. Zapekám v trúbe asi tak 15 minút na grilovacom programe, aby sa parmezán nielen rozpustil ale spravila sa chrumkavá krusta. Je to zdravé jednoduché a naozaj veľmi chutné a sýte jedlo... Enjoy!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára