sobota, 2. apríla 2011

Green curry

Na dovolenke v Thajsku sme si pochutnávali na tradičnom Thai curry skoro každý deň, červené, zelené, žlté, sladké, pikantné... Tu na Slovensku sme dobré curry jedli až nedávno a to vďaka Budha Brothers. Ale nedá sa samozrejme objednávať stále a najmä keď to dokážu oni, dokážem to aj ja :) Tak som sa dnes rozhodla a vybrala sa na nákup ingrediencií. Stačili mi 3 rôzne obchodné reťazce a všetko bolo ready. 


 Základom je príprava domácej "zelenej curry pasty"

1 stopka čerstvej citrónovej trávy, 2-3 zelené chilli papričky, 1 šalotka, 4-5 strúčikov cesnaku, 3 cm zázvorového koreňa, 1/2 šálky čerstvého koriandru, 1/2 šálky čerstvej bazalky, 1/2 čajovej lyž. mletého kmínu, 1/2 čajovej lyž. bieleho korenia, 1/2 čajovej lyž. mletého koriandru, 3 polievkové lyž. rybacej omáčky (Fish sauce), 1/2 čajovej lyž. soli, 2 polievkové lyž. limetovej šťavy, 1 čajová lyž. hnedého cukru, 3-4 polievkové lyž. kokosového mlieka

Všetky tieto ingrediencie dáme jednoducho do mixéra a vymixujeme na jemnú zelenú pastu. Úžasne to vonia a chutí... rozvoňala sa nám celá kuchyňa, úplná radosť táto príprava :)

"Thajské zelené curry"

Do woku si dáme trocha rastlinného oleja (2-3 polievkové lyž.), pridáme zelenú curry pastu, orestujeme aby pustila vôňu. Pridáme 1-2 šálky vývaru. Do tejto zelenej šťavy pridáme nakrájané kuracie prsia, povaríme tak 5 minút a potom pridáme zeleninu. Ja som pridala nakrájanú cukinu, šampiňóny a mladý zelený hrášok. Povaríme až kým je všetko tak akurát. Nie je dobré to variť do blba. Stačí tomu dať tak 15 minút a je to. Zeleninka môže zostať trošku chrumkavá... Na koniec pridáme konzervu kokosového mlieka a prehrejeme. K tomu si uvaríme jazmínovú ryžu a podávame...


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára