sobota 28. mája 2011

Chicken Pad Thai

Thajské jedlo má v sebe obrovské čaro... Čo ma ale fascinuje úplne najviac je úžasná jednoduchosť prípravy. Nie je tomu inak ani v prípade tradičných rezancov Pad Thai. Neváhajte a vyskúšajte toto fantastické voňavé, rýchle a zdravé jedlo.


Potrebujeme:
1/2 balenia hrubých ryžových rezancov, 4 jarné cibuľky, malá konzerva bambusových výhonkov, 2 kuracie prsia, 4 pol. lyžice rybacej omáčky (Fish sauce), 6 pol. lyžíc limetovej šťavy, 1 čaj. lyžička cayenského korenia, 2-3 pol. lyžice oleja, 1 čaj. lyžička sézamového oleja, koriandrová vňať a 50 g solených arašidov


Postup:
Dáme si zovrieť vodu do rýchlovarnej konvice. Rezance si dáme do väčšej misky a zalejeme ich vriacou vodou. Necháme 4 - 5 minút postáť a potom scedíme a úplne ochladíme pod studenou vodou. Necháme odkvapkať. Medzitým si nakrájame mäso na menšie rezance, cibuľku na kolieska a scedíme si bambusové výhonky. Omáčku pripravíme z rybacej omáčky, limetkovej šťavy a cayenského korenia, dôkladne premiešame a všetko si pripravíme ku sporáku, pretože celá príprava trvá len pár minút. Ešte si  tiež nasekáme, alebo pomelieme arašidy. Vo woku si potom rozpálime olej aj s troškou sézamového, dodá jedlu viac orieškovú vôňu. Na olej hodíme mäso a veľmi zprudka opečieme (naozaj len pár minút), pridáme rezance a potom cibuľku, bambusové výhonky a všetko prelejeme omáčkou. Stále na prudkom ohni všetko rýchlo orestujeme a prehrejeme. Na konci pridáme polovicu nasekaných arašidov a koriandrovú vňať a ešte pár krát premiešame. Naozaj minútová príprava a môžeme podávať s plátkom limetky a posypané arašidmi. Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára