nedeľa, 29. mája 2011

Milovaná paradajková polievka

Paradajkové polievky sú moje obľúbené a vyžívam sa v tom akými rôznymi spôsobmi sa dajú uvariť. Na kitchenZOO ste už zaregistrovali recept na Tomato&Cilantro Soup, teraz pridám dva ďaľšie recepty. Zaručene je každá z polievok úplne iná, aj keď základ majú rovnaký.


"Tradičná paradajková so syrom"

Potrebujeme:
1 veľká konzerva paradajkového pretlaku, 3-4 klinčeky, 1 ks škorice, 1 gulička nového korenia, 3-4 pol. lyžice hnedého cukru, 1 čaj. lyžička soli, 2 pol. lyžice masla, 1 pol. lyžica hladkej múky a voda (1,5 l), na posypanie odporúčam klasický syr gouda alebo eidam

Postup:
Do hrnca si dáme maslo a speníme na ňom múku. Svetlú zásmažku si zalejeme vriacou vodou a dôkladne premiešame habarkou aby bola polievka hladká. Do hrnca hodíme koreniny a necháme variť tak 20 minút. Koreniny pekne pustia chuť aj vôňu. Pridáme pretlak a tiež habarkou do hladka rozmiešame. Osolíme a osladíme podľa chuti. Naozaj odporúčam klasický tvrdý syr, neskúšajte to pokaziť parmezánom. Kto má rád trocha zmenu, tak odporúčam údený tvrdý syr, to je naozaj mňam :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára