nedeľa 13. marca 2011

Sunny sunday breakfast

Spoločné raňajky sú u nás skôr víkendová záležitosť... cez týždeň sa z časového hľadiska nedostaneme za jeden stôl. Najviac milujem raňajky v lete, vonku slnko, na stole krásne voňajú paradajky a reďkovky a my pomaly vychutnávame začiatok dňa. Chcem to raz mať každé ráno :)

"Chutná omeleta"
1 dcl mlieka, 1,5 lyžice hladkej múky, 3 vajíčka, 1/4 lyžičky prášku do pečiva, soľ, korenie, malá čili paprička, pažítka alebo rôzne iné čerstvé, či sušené bylinky

To je základná vajíčková hmota, do ktorej môžete dať naozaj čokolvek, od čerstvej zeleniny, cez mrazený hrášok, špenát, rôzne druhy syra, šunky, slaninku, klobásu či hríby... proste kto má na čo chuť.  Postup je jednoduchý, na začiatok si v mlieku rozmiešame múku a prášok do pečiva, pridáme vajíčka, rozšľaháme a dochutíme. Ostatné už závisí od toho čo do omelety chcete pridať. Ak je to šunka, cibuľa, slaninka, alebo klobása, opečte ju mierne na panvici a až potom prilejte vajíčkovú zmes. Syry a čerstvú zeleninu pridávajte až do vyliatej vajíčkovej zmesi, ktorú nalejete na rozpálenú panvicu s troškou masla. Jednoducho ingrediencie rovnomerne nasypte na omeletku. Stíšte plameň na minimum a zakryte pokrievkou, ktorá prilieha. Necháte piecť, až kým je vrch tuhý. Kto si trúfa môže sa pokúsiť omeletu aj obrátiť, ale odporúćam to robiť až keď je to dostatočne stuhnuté... :)

Moje variácie:

"Omeleta - šunka a korbáčiky"


"Omeleta - grécky syr"

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára