nedeľa 6. februára 2011

Drahý dnes nevarím

Áno aj také dni sú, keď sa mi jednoducho variť nechce a radšej sa nechám pozvať na príjemný nedeľný obed do dobrej reštaurácie. Tak sme si dnešný deň vylepšili návštevou v Towers restaurant.

www.towersrestaurant.sk

Musím poznamenať, že na tak nadpriemernú reštauráciu majú naozaj podpriemernú stránku. Ale tak majitelia snáď časom pochopia, že kvalitná prezentácia na internete sa už týka aj reštaurácií :)


Manžel si dal paradajakovú polievku, ktorá bola chuťovo aj esteticky ozvláštnená porciou mascaropone vymiešaným s čerstvou bazalkou. Výrazná paradajková chuť sa tak príjemne bila s nevýraznou mliečnou chuťou mascarpone. Zaujímavé, určite si túto kombináciu vyskúšam aj doma. Ako druhý chod si manžel objednal šalát Towers. Tradičná chuť mixu zelených šalátov a cherry paradajok, doplnená porciou grilovanej hovädzej roštenky a to všetko preliate gorgonzolovým dressingom. Jednoduché a chutné, až na malý prešľap kuchára, ktorý akosi zabudol z mäsa odstrániť mastný okraj a nepožuvateľné šlachy. Našťastie bola porcia dosť veľká :)

Ja som sa rozhodla rovno bez polievky a predjedla prejsť na mäsový chod. Konkrétne teda pre bravčovú panenku, plnenú mozzarellou a sušenými paradajkami podavanú na rukole a cherry paradajkách. Výborná kombinácia, lákavo vyzerala a chutila úžasne. Jemné mäso ochutené červeným korením dokonale ladilo s chuťou pravej mozzarelly. Ako prílohu som si vybrala zemiakovú kašu, čo inak vačšina reštaurácií ani neponúka, prípadne ju robia z prášku. Čomu celkom nerozumiem, kedže ju vedia za pár minút spraviť z varených zemiakov. Každopádne tento môj výber bol šťastný. Naozaj odporúčam!


Towers má príjemnú obsluhu, dobrú kuchyňu, takže je to jedna z mála reštaurácii v Bratislave, kde sa vám naozaj podarí odniesť si plný žalúdok a príjemný pocit :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára